lišta zelená

 

Recepty z ryb

Těstoviny s rybou
Ingredience: balíček těstovin (nejvhodnější jsou široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, olej, česnek, trochu citronové šťávy, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti, sůl.
Postup: Rybí filé nakrájíme na kostičky asi dvoucentimetrové a smažíme je na oleji ze všech stran. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou šťávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami a dochutíme solí. Uvaříme těstoviny, které servírujeme na talíři, přelité rybou s "omáčkou". Můžeme sypat sýrem.

Kapr s Moravankou
Ingredience: kousky kapra, sůl, citron. šťáva, mouka, kmín, nakládaná zelenina, feferonky apod., mražená zelenina, olej, brambory.
Postup: Kousky kapra osolíme, zakápneme citronovou šťávou, obalíme v mouce a okmínujeme. Naskládáme blízko sebe na plech s trochou oleje, dáme do trouby a opečeme z jedné strany. Otočíme, trochu přistrčíme kousky ryby k sobě a na uvolněné místo přilijeme celou Moravanku i s nálevem, silnější povahy přihodí sterilovanou feferonku, či dvě, či tři... Je možné i přisypat sáček nějaké mražené zeleniny, která natáhne ostrost a chutná mňamózně. Moravanka i zelenina se může vysypat i přímo na ryby, když je plný plech. Ale je dobré ji dát k jedné straně, protože děti pak mohou jíst kousky z druhé strany plechu.
Necháte asi 15 minut péct, zamíchejte zeleninu a vypněte troubu.
Příloha: Brambory na všechny způsoby anebo i bez nich, když je hodně zeleniny...

Kapr s houbami
Ingredience: na čtyři porce potřebujete 4 porce kapra, 2 lžíce sádla, citron, cca 250 g čerstvých hub, asi 4 lžíce hladké mouky, drcený kmín, mletý pepř, sůl.
Postup: Porce kapra omyjeme a očistíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme čtvrt hodiny odležet. Poté je obalíme v mouce a na rozehřátém sádle dozlatova osmahneme. Vyjmeme a dáme na talíř. Na zbylém sádle osmahneme nakrájené houby, osolíme a přidáme k nim porce kapra. Pak trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka

Nudle se špenátem a lososem
Ingredience: 400 g širokých nudlí, 400 g lososa, 450 g mraženého špenátu (můžeme nahradit čerstvým), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 rajčata, 200 ml smetany, kousek másla, 100 ml bílého vína, šťáva z poloviny citronu, sůl a pepř.
Postup: V osolené vodě uvaříme široké nudle. Mezitím lososa nakrájíme na kostky velké asi 1 cm a zakapeme je citronovou šťávou. Na pánvičce necháme rozpustit máslo a osmahneme na něm lososa. Kousky masa vyjmeme z pánve a na témže tuku necháme zesklovatět cibulku pokrájenou na malé kostičky a česnek. Přilijeme smetanu a víno, přidáme mírně povolený špenát (nebo nasekaný čerstvý). Necháme společně chvíli povařit a přidáme ještě nakrájená rajčata. Krátce prohřejeme.
Podáváme se širokými nudlemi a posypané strouhaným sýrem

Více receptů a článků najdete na  www.stastnezeny.cz

 
 

Dobrý den, jmenuji se
Dr. Pytloň Voleček

Ukaž další
 
 

Přidej si mě na své stránky

 

Vrchni.cz - hodnocení restaurací

 


Recepty [Hlavní strana] [Polévky] [Drůbeží] [Vepřové] [Hovězí a telecí] [Ryby] [Bez masa] [Moučníky] [Dietní kalkulačka] [Odkazy] 

Kontakt 

 recepty@upcmail.cz
Články   [Náš domov] [Zdravi a krasa]

NAVRCHOLU.cz

optimalizace PageRank.cz