JULSKI BISER

Julski biser   Evropská odrůda stolního typu. Vy×aduje dosti intenzivní chemickou ochranu. Byla vyšlechtěna v Bulharsku, vy×aduje dostatek tepla a v našich podmínkách často vymrzá. Tuto odrůdu pou×ili v Bratislavě k dalšímu šlechtění a tak vyšlechtili několik nových stolních odrůd
   Hrozen je velký, volný, křídlatý. Bobule jsou střední a× větší, v době zralosti mají zeleno-×lutou barvu. Doba dozrávání - začátek a× polovina září. Opticky vypadá hrozen velice pěkně, chuťově "nic moc". Někteří vinaři doporučují pro tuto odrůdu zkrátit po odkvětu terminální část hroznu. Na zbývající části hroznu budou bobule větší, s lepší chutí.
   Pro výše uvedené nedostatky nemohu tuto odrůdu příliš doporučovat.
 

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku