RUBANKA

Rubanka   Evropská odrůda, vyšlechtěná v Bratislavě, jako kříženec Julski biser x Panonia kincze. Typická stolní odrůda, která je středně odolná proti houbovým chorobám - základní chemické ochraně se ale nevyhneme.
  Hrozen je velký, rovnoměrně hustý, bobule středně velké až velké, kulaté, v plné zralosti  mají žlutou barvu. Dužina je masitá, chuť - podle mého hodnocení - průměrná. V mých podmínkách dozrává až koncem září. Úrodnost je velká, keř je vděčný za dostatek vláhy. Odolnost vůči nízkým teplotám je dobrá, dřevo dobře vyzrává.
  Je to nesporně zajímavý kultivar a hlavně ti zahrádkáři, kteří mají dobré podmínky, by ho měli vyzkoušet









Pozn.:

  Po víceleté zkušenosti s touto odrůdou doporučuji "dlouhý" řez na tažeň. Systém "vertiko" se mně neosvědčil.
Rubanka
Rubanka Rubanka Rubanka

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku